MICROBLADING

Microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microblading -toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen eli epidermiksen ja dermiksen väliin. Pigmentit, joita käytämme yhteistyössä Phi Browsin kanssa ovat luonnollisia, eivätkä ne ole haitallisia iholle.


Microbladingissa karvoja tehdään ohuella terällä jossa on useita pieniä neuloja. Tällä tekniikalla tehdyt kulmat häviävät ihosta kokonaan noin vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä vahvistus n. 10-12 kuukauden jälkeen ensimmäisestä hoidosta. Suosittelemme ottamaan tällöin yhteyttä microblading -ammattilaiseesi kulmien uusimisen vuoksi. Pysyvyys riippuu paljon ihmisestä ja ihotyypistä. Rasvoittuvalla iholla pigmentin pysyvyys voi olla vain 6kk. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen pysyvyyteen vaikuttaa paljon hoito-ohjeiden noudattaminen. Esimerkiksi aurinko haalistaa pigmenttiä, rasvaisella iholla pigmentti ei pysy niin hyvin. Kosmetiikka, hoidot ja mekaaninen kulutus vaikuttavat pysyvyyteen. Microblading ei korvaa meikattuja kulmia, mutta vähentää meikkaustarvetta huomattavasti ja voit näyttää upealta täysin meikittä!

SHADING

Microbladingin lisäksi kulmiin voidaan tehdä pigmentointilaitteella shadingiä. Shading -tekniikalla saat kulmistasi näyttävämmät, tummemmat, ikään kuin meikatun näköiset, mutta tulos on silti luonnollinen. Ero microbladingiin on ainoastaan se, että lisäksi Shading -tekniikassa kulmissa luonnostaan olevien karvojen välit täytetään kulman kaaren kohdalla (ei heti kulman alussa), jolloin yleisilme muuttuu intensiivisemmmäksi ja huolitellummaksi. Kulman alkuosa pysyy luonnollisena yksittäisine, erottuvine karvoineen.


IKÄRAJA 18 VUOTTA

On muutamia rajoituksia jolloin microbladingiä ei tehdä/ei suositella tehtäväksi;

 • Raskaus tai imettäminen
 • Lääkekuurit, joilla on voimakas vaikutus kehoon (antibiootit, verenohennuslääkkeet, ym.)
 • Erittäin rasvoittuva tai erittäin kuiva iho
 • Krooniset sairaudet, jotka vaikuttavat elimistöön ja ihoon
 • Tarttuvat taudit
 • Herkkä taipumus Keloid-arpiin
 • Allergia jollekkin tuotteen ainesosalle
Iho-ongelmat kulmien alueella;
 • Psoriaasi tai meneillään oleva lääkitys sen hoitoon
 • Dermatiitti
 • Keratoosi
 • Talikertymät
Jos sinulla on jokin yllämainituista tiloista, ota yhteyttä ja katsotaan onko microblading mahdollista!

ONKO TOIMENPIDE KIVULIAS?

Ensimmäinen kerta voi olla kivulias, mutta se riippuu pitkälti ihosi kivunsietokyvystä ja ihotyypistä. Tämä toimenpide ei satu, mutta voi tuntua inhottavalta aluksi. Erityisherkälle iholle toimenpide voi sattua hiukan enemmän kuin normaalille iholle. Käytämme puudutusainetta (Lidokaiini, prilokaiini, benzokaiini, tetrakaiini, adrenaliini (epinefriini), kerrothan jos olet allerginen), joka vie suurimman osan mahdollisesta kivusta pois. Huom! Ensimmäiset linjat tehdään kuitenki ilman puudutusta, jotta sen aiheuttama mahdollinen lihasten rentoutuminen ei vaikuta kulmien symmetrisyyteen.


KUINKA KAUAN TOIMENPIDE KESTÄÄ?

Microblading -toimenpiteeseen varataan aikaa 2h. Tämä kaksi tuntia pitää sisällään valmistelun, kulmien muotoilun ja microblade-toimenpiteen sekä jälkihoito-ohjeet.


MITÄ MINUN TÄYTYY TEHDÄ TOIMENPITEEN JÄLKEEN?

On erityisen tärkeää muistaa pitää iho ja kulmat puhtaina. Varaudu huuhtelemaan ja rasvaamaan kulmiasi hoitovoiteella ensimmäisien päivien aikana. Vältä aurinkoa sekä uima-altaita, solariumia, saunaa ja raskasta hikoilua parantumisen ajan. Saat meiltä mukaasi hoitovoiteen sekä tarkat kotihoito-ohjeet kirjallisena.


TÄYTYYKÖ MINUN OTTAA VAPAAPÄIVÄ TOIMENPITEEN TAKIA?

Ei tarvitse. Iho kulmien ympäriltä voi punoittaa hieman riippuen ihosi herkkyydestä. Väri saattaa olla aluksi tummempi kuin haluttu lopputulos. Noin viikon kuluttua punoitus laskee, iho paranee ja väri alkaa lähennellä lopputulosta.


KUINKA KAUAN KESTÄÄ, ETTÄ IHONI ON TÄYSIN PARANTUNUT?

Yleensä viikosta kymmeneen päivään. Tässä ajassa kuollut ihosolukko lähtee irtoamaan ihosta, toisin sanoen pienet ihonhiukkaset, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä, irtoavat tässä ajassa. Noin kuukaudessa pigmentti on täysin asettunut ja kuukauden jälkeen tehdään vahvistus, jossa väriä lisätään kohtiin, joista sitä on lähtenyt normaalia enemmän.


MITÄ IHOLLENI TAPAHTUU TOIMENPITEEN AIKANA?

Ennen toimenpidettä kyselen toiveesi lopputuloksesta. Oma tavoitteeni on muotoilla kauniit ja luonnolliset kulmat, jotka näyttävät hyvältä myös ilman meikkiä. Muoto ja väri katsotaan ja suunnitellaan huolellisesti. Itse toimenpiteeseen liittyy seuraavat asiat: muotoilu, itse toimenpide ja jälkihoito. Muotoilun aikana käytämme Golden ratio -työkalua, joilla mittaamme sinulle symmetriset kulmat kasvojesi muodon mukaan. Piirrämme kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat ja kun olet nähnyt ja hyväksynyt ne, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten. Ääriviivoja emme siis tee pigmentillä ja ne pyyhitään kokonaan pois, jotta kulmista saadaan mahdollisimman luonnollisen näköiset. Bladingin aikana käytämme kertakäyttöisiä erikoisteriä, jotka koostuvat 11-14 pienestä terästä, jotka viiltävät ihon pintakerroksen ja työntävät pigmentin ihoon.


VALMISTAUTUMINEN MICROBLADINGIIN

Tutustuthan huolella alla olevaan infopakettiin toimenpiteeseen valmistautumisesta saavuttaaksemme parhaan mahdollisen tuloksen microbladingin suhteen.

2 viikkoa ennen

 • Ei muita kosmeettisia hoitoja (dermapen, botox, anti-age kuorinnat, hydrokuorinta, laserhoidot, mesoterapia sekä muut syväpuhdistavat hoidot KULMIEN alueelle)
 • Ei verta ohentavia lääkkeitä (omega 3-kalaöljyt)
 • Ei anti-age tuotteita
 • Älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla parhaan tuloksen saavuttamiseksi

24h ennen

 • ei kipulääkkeitä, alkoholia, tupakkaa tai todella mausteista ruokaa (Ohentavat verta, joka vaikeuttaa työskentelyä)
 • asiakas EI saa puuduttaa kulmia itse etukäteen apteekkien voiteilla (Puudutteen ansiosta kasvojen lihakset kiristyvät, ja kulmat voivat päätyä eri korkeudelle)

TOIMENPITEESEEN TULO

 • Voit tulla kevyellä meikillä toimenpiteeseen, sekä meikata halutessasi kulmasi, jotta näemme miten ne itse teet tai voit näyttää kuvista miten kulmasi yleensä meikkaat
 • Valmistaudu pieneen punoitukseen. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten pidä se mielessä kun teet suunnitelmia seuraaville tunneille microbladingin jälkeen.
 • Muista mukaan tarvittaessa silmälasit sopimuksen kirjoittamista varten sekä kalenteri jotta voimme sopia samalla vahvistusajan n. 5 viikon päähän

Mitä tulee välttää paranemisprosessin aikana?

Kolmen päivän ajan:

 • Vältä urheilua, hikoilua ja kulmien kastumista.

Viikon ajan:

 • Meikkiä kulmien alueella, öljyjä, voiteita, puhdistusaineita ym kuin hoidon yhteydessä saamaasi hoitovoidetta
 • Saunaa, kylpemistä, uimista

2 viikon ajan:

 • Kulmien altistumista auringolle/solariumille
 • Kulmien alueen kuorimista

Kuukauden ajan:

 • Aurinkoa/solariumia on yhä vältettävä
 • Kemialliset kuorinnat, hedelmähapot, mikrohionta ja ihoa uudistavat voiteet
 • Laserhoidot kulmille

Antibioottien ja hormonaalisten lääkitysten käyttö voi aiheuttaa pigmentin nopeampaa kulumista.

Suojaa aina kulmat auringolta aurinkosuojavoiteella (ei ensimmäiseen viikkoon).

Saat mukaasi hoitovoiteen ja tarkat kotihoito-ohjeet kirjallisena.